Юпка (тағамдар: өзбек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кг ұн, 2 стакан су, 2 шай қасық тұз, 1 стакан еріген сары май.
Сипаттамасы Тұзды суда ерітіп, ұн қосып, қарапайым ашытқысыз қамыр илеңіз, жайғастырыңыз, содан кейін 50 г кесектерге кесіңіз, әр бөлігін өте жұқа тортқа жайыңыз (қалыңдығы 1 мм -ге дейін). Етті ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пиязды, тұзды, ұнтақталған қара бұрышты қосып, араластырып, қыздырылған майға қуырыңыз. Сфералық түбі бар ыстық қазанды маймен майлаңыз, оған бір тортты батырыңыз, екі жағынан қуырыңыз, алыңыз. Содан кейін екінші тортты салыңыз, оны бір жағына қуырыңыз, аударыңыз, қазанға қалдырыңыз. Үстіне дайындалған фарштың жұқа қабатын салыңыз, бірінші тортпен жабыңыз. Фаршты қайтадан үстіне қойып, пісірілмеген шелпекпен жауып, онымен бірге бүкіл юпканы айналдырыңыз, сонда шикі қамыр қазанның түбінде, ал қуырылған шелпек қайтадан жоғарғы жағында болады. Бұл қуырылған торттың үстіне қайтадан тартылған ет қабатын салып, қайтадан шикі тортпен жабыңыз, қайтадан аударыңыз және мұны 10-12 рет жасаңыз. Өте баяу отта пісіріңіз, қазанды үнемі маймен майлаңыз. Дайын юпканы маймен майлап, терең ыдысқа салыңыз, майлықпен жауып, 10 минутқа қалдырыңыз. Тартылған ет үшін: 300 г ет, 2 пияз, бұрыш, тұз.