Баклава (армян нұсқасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қамыр: 1 стакан қант, 200 гр. еріген сары май, 5 жұмыртқа, 1 стакан сүт, 25 гр. ашытқы, 800-900 гр. ұн. Салмасы: 2 кесе ұнтақталған жаңғақ (немесе бадам), 1 кесе қант, 25 дана. кардамон (ұнтақталған).
Сипаттамасы Илеңіз (қамыр өте қатты болмауы керек), 20 минутқа қалдырыңыз, илеңіз және тағы 20 минутқа қалдырыңыз. 4 тортты жайып, әрқайсысын маймен майлап, бірінің үстіне бірін қойып, түтікке айналдырып, төрт бөлікке бөліп, қайтадан 4 тортты жайыңыз. Бірнеше рет қайталаңыз, әр жолы торттарды маймен майлаңыз. Тортты пісірме табаққа салыңыз, май жағыңыз, салманың 1/3 бөлігін салыңыз, келесі тортпен жабыңыз, май жағыңыз, т.б. Жоғарғы тортты сарысымен майлаңыз, баклаваны ыстық емес пешке салыңыз. Үстіңгі жағы құрғаған кезде (10-15 минуттан кейін) алып тастаңыз, ромбтарға кесіңіз, үстіне еріген сары майды құйыңыз, сонда ол ойықтарға түседі де, қайтадан пешке салыңыз. 10-15 минуттан кейін алып тастап, сұйық бал құйыңыз. 10 минуттан кейін май мен балды кезектестіріп қайталаңыз (барлығы 4 рет). Дайын баклаваны қалған балмен құйып, сіңдіру үшін қалдырыңыз. Майлау үшін сізге кем дегенде 400 гр қажет. май және 500 гр. бал.