"Варна" бәліші
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнды екі рет електен өткізіңіз. Саусақпен үйілген ұнға шұңқыр жасап, оған су құйыңыз, аздап май мен тұз салыңыз. Қамыр тегіс болғанша және қолыңыздан кетпейінше 15-20 минут илеңіз. Оны кішкене тілімдерге бөліңіз, шарларды ораңыз, өсімдік майымен майлаңыз, дымқыл шүберекпен жабыңыз және бөлме температурасында 15-20 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін әр шарды дөңгелек тортқа айналдырыңыз, оны екі қолыңызбен үстелге, майлыққа немесе майлыққа созыңыз. Созылған жұқа парақты маймен себіңіз. Толтырманы парақтың шетіне салыңыз. Клеенканың, майлықтың шетін көтеріп, пирогты түтікке айналдырыңыз. Толтырма шығып кетсе, тесіктерді жабыңыз. Түтіктерді спираль түрінде майланған параққа салыңыз, үстіне ұрылған жұмыртқамен май жағыңыз. Тұмшапеште қалыпты температурада пісіріңіз. Пісіргеннен кейін майлықпен жабыңыз. Бірнеше минуттан кейін майлықты алыңыз және үстелге қызмет етіңіз. Қамыр үшін: 600г. ұн, 240 г. су, 10 г. тұз, 80 г. май, майлау үшін 1 жұмыртқа. Толтыру үшін: 500г. ірімшік, 5 жұмыртқа, 100г. йогурт немесе айран, 7г. жасыл. Жұмыртқаны шөптермен және сүтпен шайқаңыз, ет тартқыштан өткен ірімшікті қосып, араластырыңыз.