Асқабақ қосылған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін 1 кг ұн, 1 жұмыртқа, 1,5 шай қасық тұз, 1 стакан су, 100 г май. Тартылған ет үшін 1 кг аршылған асқабақ, 5 ас қасық. қант қасықтары, 1 ас қасық. ұнтақталған жаңғақ. Қатты қамырды дайындаңыз, оны 20 минутқа қалдырыңыз. 2 бөлікке бөліңіз, әр бөлігін жіңішке етіп жайыңыз. Тартылған ет: піскен асқабақтың қабығы мен тұқымын аршып, үккіштен өткізіңіз. Қант пен тазартылған ұнтақталған жаңғақ қосыңыз. Барлығын араластырыңыз, жайылған қабатты еріген сары маймен майлаңыз және тартылған етті жұқа етіп жайыңыз. Үстіне екінші қабатты салыңыз, сонымен қатар маймен майлаңыз, тартылған етті жайыңыз. Орам түрінде еркін ораңыз. Дайын орамды маймен майланған пісірме табаққа салыңыз. Тікелей пісіру парағында ылғалдың булануы үшін орамды тілімдерге кесіңіз де, пеште 45 минут пісіріңіз. Орамның жоғарғы жағын қантпен ұрылған жұмыртқамен майлауға болады. Үстелге шайға немесе компотқа салқын түрде қызмет етіңіз.