Картоптан жасалған рулет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет - 300-400 г. картоп - 1 кг. пияз - 1 дана. жұмыртқа - 2 дана. ұн - 3-4 ас қасық. л тұз бұрыш қаймақ - 3-4 ас қасық. л ірімшік - 100 г. жасылдар
Сипаттамасы Тазартылған қайнатылған картопты құрғатып, ыстық күйінде сүртіңіз. Тұз, бұрыш, бір шикі жұмыртқа, аздап ұн қосыңыз. Илеңіз, дымқыл майлыққа біркелкі қабатқа салыңыз, ортасына ет салмасын салыңыз. мяса бос шеттерін ұрылған жұмыртқамен майлаңыз және майлықтың көмегімен орамға ораңыз. Орамды тігісін төмен қаратып, майланған пісірме табаққа салыңыз, жарылып кетпес үшін шанышқымен тесіңіз, қаймақпен араластырылған жұмыртқамен майлаңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және қызарғанша пеште пісіріңіз. Толтыру үшін: етті қуырыңыз (фаршты салуға болады, оны өте ұсақтап турауға болады), оған қуырылған пияз, тұз, бұрыш, шөптер қосыңыз. ет - 300-400 г. картоп - 1 кг. пияз - 1 дана. жұмыртқа - 2 дана. ұн - 3-4 ас қасық. л тұз бұрыш қаймақ - 3-4 ас қасық. л ірімшік - 100 г. жасылдар