Саңырауқұлақтары бар картоп пирогтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: картоп - 1 кг. жұмыртқа - 3 дана. қаймақ - 4 ас қасық. л. ұн - 4 ас қасық. л. өсімдік майы - 1 ас қасық. л. тұз - дәміне қарай Тартылған ет: кептірілген саңырауқұлақтар - 50 г. пияз - 2 бас бидай наны - 100 г. өсімдік майы - 2 ас қасық. л. ақжелкен (майдалап туралған) - 1 ас қасық. л. тұз бұрышы
Сипаттамасы Картопты қабығында пісіріп, қабығынан тазартқаннан кейін ет тартқыштан өткізіңіз. Жұмыртқа, қаймақ, ұн, өсімдік майын қосыңыз. Тұз себіңіз. Қамырды илеңіз, одан ені 3 саусақ болатын 2 ұзын жолақты жайыңыз да, олардың біріне шай қасықпен ұсақталған саңырауқұлақтарды бір-бірінен 3 см қашықтықта шарларға салыңыз. Қамырдың басқа жолағымен жабыңыз, кесіңіз, пирожныйлар жасаңыз, жұмыртқамен май жағыңыз және пеште пісіріңіз. Фаршты дайындау: ағын сумен жақсылап жуылған кептірілген саңырауқұлақтарды салқын сумен жауып, 5-7 сағатқа қалдырыңыз, содан кейін сол суда пісіріңіз. Нанды сүтке жібітіп, туралған пиязды тұздап, өсімдік майына қуырыңыз. Пісірілген саңырауқұлақтарды, қуырылған пиязды және сығылған нанды ет тартқыштан өткізіп, жақсылап араластырыңыз. Бұрыш пен жасыл ақжелкенді қосыңыз. Қамыр: картоп - 1 кг. жұмыртқа - 3 дана. қаймақ - 4 ас қасық. л. ұн - 4 ас қасық. л. өсімдік майы - 1 ас қасық. л. тұз - дәміне қарай Тартылған ет: кептірілген саңырауқұлақтар - 50 г. пияз - 2 бас бидай наны - 100 г. өсімдік майы - 2 ас қасық. л. ақжелкен (майдалап туралған) - 1 ас қасық. л. тұз бұрышы