Құймақтан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жүрек, егер қорқынышты болмаса, өкпе (бұл өнім туралы жаман ештеңе айтқым келмейді, бірақ бәрі оны жеуге шешім қабылдай бермейді) сорпаға дәмдеуіштер қосуды ұмытпастан, оны пісіруге қояды. Етті жұмсақ етіп, пленкаларды оңай бөліп алу үшін 3-4 сағат пісіру керек. Саңырауқұлақтарды жарты сағат бойы қайнатыңыз. Дайын және тазартылған жүрек пен өкпені қайнатылған саңырауқұлақтар мен пияз қосылған ет тартқыштан өткізіңіз. Мұқият араластырыңыз, егер тартылған ет сәл құрғақ болып көрінсе, аздап саңырауқұлақ сорпасын қосыңыз. Майдың көп мөлшерінде қуырыңыз. Құймақ қамырын дайындаңыз. Ұнды, аздап тұзды және бір шай қасық қантты бірнеше жұмыртқа мен аздап сүтпен араластырыңыз. Содан кейін біртіндеп сүтті қамырға қосып, кесектер пайда болмас үшін үнемі араластырыңыз. Қуыруға арналған табада екі-үш ас қасық өсімдік майын аздап қыздырып, қамырға құйыңыз. Араластырыңыз (миксермен жасауға болады). Құймақтарды маймен майланбаған табада пісіріңіз (есіңізде болсын, өйткені май қамырға құйылып қойған), қамырды жұқа қабатқа құйыңыз. Дайын құймақтарды сары маймен майлап, тартылған ет қабаттарына жіберіңіз. Жоғарғы құймақты қаймақпен жақсылап жағып, туралған қайнатылған жұмыртқаға себіңіз (үлкен сұлулық үшін жұмыртқадан басқа шөптерді де қолдануға болады). жүрек 500 г. өкпе 300 г. кептірілген саңырауқұлақтар 50-80 г. пияз 2-3 дана. дәмдеуіштер тұз сүт 1 стакан шикі жұмыртқа 2 дана. қант 1 шай қасық. ұн 3-4 ас қасық. л. өсімдік майы 200 г. сары май 50 г. қайнатылған жұмыртқа 2 дана. қаймақ 200 г.