Саңырауқұлақтар қосылған майсыз котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құрғақ саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, оларды ұсақтап турап, кастрюльге салыңыз. Онда майдалап туралған көкөністерді де салыңыз: қырыққабат, картоп және сәбіз. Мұның бәрін тұздап, май мен суды қосып, қақпағын жауып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Орамнан кішкене қуырылған текшелерді дайындаңыз. Жұмыртқаны шайқаңыз, ұнды біртіндеп қосып, қамыр пайда болғанша шайқаңыз. Бұл қамырға бұқтырылған көкөністер мен саңырауқұлақтарды, сондай-ақ текшелерге қуырылған орамды салыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз, бұрыш қосыңыз және алынған массадан кішкене шарлар жасаңыз, оларды тұздалған сүтте қайнату керек. Оларды табаққа салыңыз, нан үгіндісіне себіңіз және еріген сары маймен жабыңыз. Қаймақпен немесе басқа сүйікті тұздықпен бірге беруге болады. сәбіз - 200 г. орамжапырақ - 200 г. картоп - 200 г. құрғақ саңырауқұлақтар - 50 г. ұн - 250 г. бөлке - 1/2 бөлке еріген сары май - 200 г. жұмыртқа - 3 дана. сүт - 1 литр нан үгіндісі - 2 ас қасық. л. тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай су (көкөністерді бұқтыруға арналған) - 1/2 кесе.