"Теңіз жағасындағы" котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г балық филесі, 50 г шошқа майы, 1-2 пияз, 1 жұмыртқа, дәміне қарай тұз. Саңырауқұлақтарды толтыру үшін 50 г кептірілген саңырауқұлақтар, 1-2 пияз, 2 ас қасық. ас қасық май. Қамыр үшін: 5 ас қасық. ас қасық ұн, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 2 жұмыртқа, 100 г өсімдік майы немесе қуырылған майға арналған май, дәміне қарай су немесе сүт және тұз.
Сипаттамасы Филеге кесілген балықты шошқа майы, пияз қосылған ет тартқышта ұнтақтаңыз, жұмыртқа, тұз қосып, жақсылап араластырыңыз. Саңырауқұлақ тартылған ет. Кептірілген саңырауқұлақтарды 3-4 сағат бойы жылы суға салып, пісіріп, турап, туралған пиязбен қуырыңыз. Ұсақталған балықтан пирожныйлар жасаңыз, ортасына саңырауқұлақ фаршын салыңыз, қамырға батырыңыз да, көп мөлшерде ыстық майға қуырыңыз. Майонезді майдалап туралған тұздалған немесе маринадталған қиярмен бөлек ұсыныңыз.