Жұмыртқасы бар орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 г сиыр еті үшін - 75 г бидай наны, 1 сәбіз, 1/4 пияз, 2 ас қасық. ас қасық май, 100 г сүт немесе су, 2 жұмыртқа, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы А.Головковтың "Құпиясыз ас үй" кітабынан алынған рецепт (Мәскеу, 1991. б. 85): Тартылған ет пен сүтке немесе суға малынған нанды дайындаңыз, дәміне қарай тұз қосыңыз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз. Пияз мен сәбізді бөлек турап, қуырыңыз. Тартылған ет дымқыл сүлгіге салынып, қалыңдығы 1,5 см ұзартылған торт пішініне келтіріледі. Жұмыртқаның жартысы кесілген жағын төмен қаратып, торттың ортасына қойылады, үстіне пияз себіледі. Сәбіз жұмыртқаның бойына жұқа қабатпен орналастырылады. Орам орамалдың шеттерін біріктіру арқылы қысылады. Содан кейін орамды тігісі төмен қаратып, маймен майланған табаға абайлап ауыстырады, жұмыртқамен майлайды, шанышқымен бірнеше жерден шаншып, пісірген кезде жарықтар пайда болмайды. Табаға аздап ыстық қайнаған су құйып, пешке 30-40 минутқа қояды. Пісіру кезінде орамды мезгіл-мезгіл сумен сулап отырады. Дайын орамды үстіне аскөк немесе жасыл пияз себуге болады.