Етпен толтырылған қызанақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті-450 г, шошқа еті немесе бұзау еті-350 г, пияз - 2 бас, өсімдік майы - 100 мл, 1 сәбіз, 1/2 балдыркөк, 10-12 таңдалған қызанақ, аскөк, сүйек сорпасы немесе су - 1 л, ұн - 2 ас қасық, қаймақ - 5 ас қасық, дәміне қарай қант, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр мен шошқа етін ұсақтап турап, ет тартқыштан өткізіңіз. Майдалап туралған пиязды табада қыздырылған майға салып, тартылған етті салып, баяу отта шамамен 30 минут қуырыңыз, содан кейін суытып, қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Қызанақтардың үстіңгі бөлігін кесіп, өзегін алып тастаңыз, саңылауын төмен қаратып, ағызып жіберіңіз. Осылайша дайындалған қызанақты тұз, бұрыш және туралған аскөк қосылған фаршпен толтырып, май жағылған табаға, бетін төмен қаратып салыңыз. Кәстрөлді ыстық пешке 20 минутқа қойыңыз, содан кейін оны алып, жылы жерде ұстаңыз. Ұнды үнемдеңіз, туралған тамырларды салыңыз және қызарғанша қуырыңыз. Ет сорпасын немесе жылы суды құйыңыз, араластырыңыз, қызанақтан алынған целлюлозаны, қантты қосып, 30 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты толтырылған қызанақтың үстіне ағызып, пешке қайнатыңыз. Аскөк шөптерімен және жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.