Савой қырыққабаты толтырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Савой жаңа қырыққабаты - 5 бас қырыққабат, шошқа еті - 350 г, сиыр еті-200 г, пияз-3 бас, томат пастасы - 2 ас қасық, өсімдік майы - 100 мл, дәмді-2 г, күріш-70 г, ысталған бел-100 г, қаймақ - 5 ас қасық, ет сорпасы - 1л, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бірдей мөлшердегі қырыққабаттың бастарын алыңыз, сабақтарын алыңыз, тұзды қайнаған сумен күйдіріңіз және суық су ағынының астында салқындатыңыз. Етті кішкене бөліктерге бөліп, тартылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Күрішті шайыңыз, ысталған белдің кішкене текшелерімен бірге аздап қуырыңыз, күріштің сарғайып кетпеуін қадағалаңыз, сорпаның үстіне құйыңыз (1 кесе) және баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Салқындатып, етпен, тұзбен, бұрышпен араластырыңыз және дәмді қосыңыз. Қырыққабаттың бастарын елекке тастаңыз, ал су ағып кеткен кезде тартылған етпен толтырыңыз, оларды жіппен байлап, дөңгелек пішін беріңіз. Қырыққабаттың басын, салмасын төмен қаратып, майланған пісірме табаққа салыңыз да, пешке 30 минутқа қойыңыз, содан кейін сұйылтылған томат пастасы қосылған сорпаны құйып, пеште орташа отта тағы 25 минут пісіріңіз. Қырыққабаттың әр басына (жіпті алып тастағаннан кейін) тұздықпен қызмет етіңіз, үстіне қалың қаймақ құйыңыз.