Құс етімен толтырылған савой қырыққабаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Құс еті-1,5 кг, пияз-125 г, савой қырыққабаты - 5 кішкене қырыққабат, қаймақ - 200 мл, ет сорпасы - 700 мл, май - 100 г, өсімдік майы - 100 мл, аскөк, тұз және бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Сүйектен бөлінген етті ұсақтап турап, тұз бен бұрыш қосып, өсіп келе жатқан майға қуырылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Қырыққабаттың бастарын жақсылап шайыңыз, сабақтарын алып тастаңыз және жапырақтары серпімді болғанша тұзды қайнаған сумен күйдіріңіз, елекке тастаңыз және суды ағызыңыз. Қырыққабаттың әр басынан өзегін алып тастап, оның орнына пісірілген тартылған етті салыңыз. Толтырылған шұңқырларды майланған пісірме табаққа салыңыз да, оны пешке салыңыз. 10 минуттан кейін ет сорпасына сұйылтылған қаймақ құйып, дайын болғанға дейін қайтадан пешке салыңыз. Аскөк шөптеріне себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.