Жасыл салат қосылған антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Энтрекот - 1 кг, өсімдік майы - 100 мл, жасыл салат - 5 түйір, ысталған бел - 120 г, май - 100 г, ет сорпасы немесе су - 150 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті пленкалардан, тұздан, бұрыштан тазалаңыз, қуырылған табада қатты қыздырылған майға толығымен қуырыңыз, аздап су құйыңыз да, пешке 30 минутқа қойыңыз. Дайын етті алып тастаңыз, қуыру кезінде алынған шырынды майсыздандырыңыз, ет сорпасымен сұйылтыңыз, қайнатыңыз және сүзіңіз. Жақсылап жуылған және ірі туралған салатты қыздырылған майы бар кастрюльге салып, үстіне ет сорпасын немесе жылы су құйып, бетін жауып, қайнатыңыз. Кесілген белді қайнаған сумен күйдіріңіз, табада қызартыңыз, салат қосылған кастрюльге салыңыз және тағы 20 минут қайнатыңыз, содан кейін тұздықты, тұзды және бұрышты құйыңыз. Салатты жұқа тілімдерге кесілген антрекотпен бірге ұсыныңыз.