Мунтяндық стильдегі ұялар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Толтыру үшін: май - 100 г, ветчина - 150 г, 10 жұмыртқа, ұн - 2 ас қасық, қаймақ - 100 мл, сүт - 100 мл, ірімшік - 50 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Себеттер үшін: картоп-400 г, ұн-100 г, 1 жұмыртқа, май - 10 г, ас содасы - 2 г. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға қайнатыңыз, суды ағызып, ет тартқыштан өткізіп, бұрыш, ас содасы, шикі жұмыртқа, ұн және тұзбен біртектес болғанша араластырыңыз. Металл қалыптарды сары маймен майлап, ішін картоп қамырымен жауып, пешке пісіру парағына салыңыз. Сүтті қаймақпен қайнатыңыз, оған сары маймен (50 г) араластырылған ұнды (2 ас қасық) салыңыз, араластырыңыз және тағы 20 минут қайнатыңыз. Жұқа жолақтарға кесілген ветчинаны сары майға қуырып, жоғарыда дайындалған сүт пен қаймақ соусының бір бөлігімен араластырыңыз. Әрбір пісірілген себетті ветчинамен, пісірілген жұмыртқамен толтырып, ақ тұздықпен жауып, үгітілген ірімшік себіңіз, еріген сары май себіңіз де, ыстық пешке 10 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.