Молдова стиліндегі картоптан жасалған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 700 г, 5 жұмыртқа, өсімдік майы - 100 мл, евая содасын ішу - 2 г, ірімшік - 80 г, қаймақ - 200 мл, аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған шикі картопты тез үккіштен өткізіп, жұмыртқа, майдалап туралған аскөк, қаймақ (2 ас қасық), ас содасы, ірімшік, тұз және бұрышпен жақсылап араластырыңыз. Құймақтарды дайындалған массадан маймен қатты қыздырылған табада пісіріңіз, оларды екі жағынан қызартып алыңыз. Қаймақ пен аскөк қосылған ыстық күйінде қызмет етіңіз.