Саңырауқұлақтары бар картоптан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Картоп-1,5 кг, саңырауқұлақтар-250 г, пияз-1 бас, май - 80 г, ұн - 2 ас қасық, қаймақ - 150 мл, саңырауқұлақ сорпасы-1 стақан, нан үгіндісі-2 ас қасық, 4 пісірілген жұмыртқа, 1 шикі жұмыртқа, ақжелкен мен аскөк, жасыл пияз, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жуылған, тазартылмаған картопты тұзды суға пісіріңіз. Жақсылап жуылған саңырауқұлақтарды ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пияз мен ұнмен бірге майға қуырыңыз, саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк пен тұздың бір бөлігін себіңіз. Тазартылған және жіңішке тілімдерге кесілген картоптың жартысын маймен майланған және нан үгіндісі себілген кастрюльге салыңыз. Қайнатылған жұмыртқаны жұқа тілімдерге бөліп, картоптың үстіне қойыңыз, ал жұмыртқаға тартылған саңырауқұлақтарды салыңыз. Қалған картопты үстіне қойып, үстіне шикі жұмыртқа, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк, тұз қосылған қаймақ құйып, нан үгіндісіне себіңіз де, кастрюльді ыстық пешке 30 минутқа қойыңыз. Дайын кастрюльді табаққа салыңыз да, ыстық күйінде беріңіз. Қаймақты тұздық қайығында бөлек ұсыныңыз.