Картоп қосылған треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г балық, 2 бас пияз, 800 г картоп, 300 г қызанақ, 1 ас қасық. қасық сірке суы, 4 ас қасық. қасық май.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған және жұқа тілімдерге кесілген пиязды табада майға аздап қуырыңыз. Дайындалған және тұздалған балық кесектерін сол табаға салыңыз, қызанақ кесектерімен жабыңыз, 3-4 ас қасық қосыңыз. қасық су, қызанақты тұз бен бұрыш себіңіз де, балықтың айналасына қуырылған картоптың дөңгелектерін салыңыз. Үстіне май құйып, табаны қақпақпен жауып, пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында балықты майдалап туралған ақжелкенге себіңіз де, үстіне сірке суын құйыңыз. Камбала, шортан, жыланбалық дәл осылай дайындалады.