Қаймақпен пісірілген балық - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г дайын филе), 800 г картоп, 1 стакан қаймақ, 2 жұмыртқа, 200 г жаңа порчини саңырауқұлағы, 25 г ірімшік, 2 ас қасық. қасық ұн және 4 ас қасық. қасық май.
Сипаттамасы Балық кесектерін тұздап, бұрыш себіңіз, ұнға орап, табаға маймен қуырыңыз. Сондай-ақ аршылған, жуылған, майдалап туралған порчини саңырауқұлақтарын және қалыңдығы 1/2 см кесектерге кесілген картопты қуырыңыз. Балықты майланған табаға салыңыз, әр бөлікке қатты пісірілген жұмыртқа мен саңырауқұлақтардан кружкалар салыңыз. Содан кейін балықты қуырылған картоп кеселерімен жауып, қаймақ тұздығын құйыңыз. Тұздық үшін қаймақты қыздырыңыз, ол қайнай бастаған кезде сол мөлшерде май қосылған бір шай қасық ұн қосыңыз, араластырыңыз, 1-2 минут қайнатыңыз және тұз қосыңыз. Тұздыққа себілген балықты үстіне үгітілген ірімшікпен жауып, үстіне еріген сары май құйып, қызарғанша пешке 5-6 минутқа қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында балықты майдалап туралған ақжелкеннің үстіне себіңіз. Бекіре, бекіре, белуга, көксерке, сазан, шортан балықтарын пісіруге болады.