Ақ шараптағы көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г дайын филе), 1/2 кесе ақ ас қасық құрғақ жүзім шарабы, 200 г жаңа саңырауқұлақтар, 1 ас қасық. ұн қасық, 1 шикі жұмыртқа, 200 г ақ нан және 4 ас қасық. қасық май.
Сипаттамасы Көксерке филесі, кесектерге кесілген және саңырауқұлақ кесектерін (порчини немесе шампиньон саңырауқұлақтары) таяз табаға салыңыз, тұз себіңіз, бұрыш себіңіз, ақ шарап пен 3/4 кесе құйыңыз. сорпа (немесе су). Балықты 15-25 минут қайнатыңыз. Орамнан қыртысты кесіп алғаннан кейін, үгінділерді ірі және ұсақ тілімдерге қиғаш етіп кесіңіз (балықтың әр тіліміне бір-бірден, ал ұсақ тілімдер екіден) және оларды майға қуырыңыз. Балық піскен кезде сорпаны басқа кастрюльге ағызып, тұздықты дайындаңыз. Тұздық балықтың сорпасынан дайындалады, ол шамамен ¼ кесе қалғанша қайнатылады. Оған майдың бірдей мөлшерімен араластырылған толық емес ас қасық ұн қосып, араластыра отырып, тағы 3-4 минут қайнатыңыз. Алынған тұздықты оттан алыңыз, оған сары майдың бір бөлігін салыңыз, араластырыңыз, тұз қосыңыз және ағызыңыз. Содан кейін бір шай қасық лимон шырынын немесе сұйылтылған лимон қышқылын қосып, стақанға езілген жұмыртқаның сарысын қосып, қасықпен жақсылап араластырыңыз. Қызмет көрсетер алдында қыздырылған табаққа ақ нанның қуырылған тілімдерін және олардың әрқайсысына саңырауқұлақтарды салатын балықтың бір бөлігін салыңыз. Балықтың үстіне електен өткізілген тұздықты құйыңыз. Балықтың айналасына қуырылған кішкене нан кесектерін орналастырыңыз. Бөлек, спаржа, бұршақ немесе бұршақ бұршақтары мен жасыл бұршақтарға қызмет етуге болады.