Француз тіліндегі солянка балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кәстрөлде пиязды, қасық май мен 1/2 кесе суды сөндіріңіз, ақжелкен, қызанақ, өсімдік майы мен шафран тұнбасын қосыңыз. 3-4 кесе сорпада 6-8 шыршаның (алабұға) тамырымен пісіріңіз. Ірі ақ балықты (1,2 кг) және 15 дана алыңыз. шаян, тұз, бұрыш себіңіз. 30 минут ішінде 1,5 кесе ақ шарап құйыңыз. демалысқа дейін шырша, тамыр және дәмдеуіштерден жасалған сорпа, 1 қасық қызанақ пюресі. Ірі балықты салыңыз, бұқтырыңыз. Шығар алдында ұсақталған сарымсақты салыңыз.