Пісірілген бекіре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бекіре 400 - 600 г, сәбіз 1, пияз 1/2, картоп 3-4, ақжелкен 1-2 тамыр, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз, 1/2 кесе каперс қосылған ақ тұздық, аскөк немесе ақжелкен жасыл.
Сипаттамасы Дайындалған бекіре балығын (немесе басқа ірі балықты) терісін төмен қаратып табаға салып, туралған сәбізді, пиязды, ақжелкен тамырын қосып, салқын су құйыңыз. Сұйықтықты қайнатқаннан кейін оның бетінен көбікті алып тастаңыз және қайнатпай пісіруді жалғастырыңыз. Дайын балықты сорпада салқындатыңыз, алып тастаңыз, шеміршекті алып тастаңыз, кесектерге кесіңіз, содан кейін ыстық сорпада қыздырыңыз. Балықты табаққа салыңыз, қасына ыстық қайнатылған картопты салыңыз. Балықтың үстіне тұздықты капермен құйыңыз, аскөк немесе ақжелкенмен безендіріңіз. Жаңа піскен қызанақ, қиярға бөлек қызмет етіңіз. Бұл тағамды желкек соусымен және қызанақпен бірге беруге болады.