Буға пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық (көксерке, шортан, сазан, теңіз алабұғасы, хек және т.б.) 700-800 г, пияз 2, ақжелкен 1-2 тамыр, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз, бұрыш, гарнирге картоп, томат тұздығы 1 стакан, сорпа немесе су 1 стакан, ақжелкен немесе аскөк байламы.
Сипаттамасы Балық филесін кесектерге кесіңіз, балық ыдысының грильіне терісін төмен қаратып, бір қатарға қойыңыз, ыстық су немесе сорпа, тұз қосыңыз, дәмдеуіштерді, туралған пиязды, тамырларды, ақжелкенді қосыңыз, мықтап жабыңыз және бумен пісіріңіз. 10-15 минут. Бұл ретте от әлсіз болуы тиіс. Тұздықты дайындау үшін резервтен алынған сорпаны қолданыңыз. Балықты табаққа салыңыз, қайнатылған картопты қасына қойыңыз. Балықты тұздықпен құйыңыз, үстіне ақжелкен немесе аскөк себіңіз.