Тұздықтағы көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер көксерке филесі 400-500 г, пияз 1, ақжелкен 1-2 тамыр, тұздалған қияр 2-3, жаңа ақ саңырауқұлақтар (мүмкін шампиньондар) 5-6, ұн 2 ас қасық, май 50 г, лимон 1/2, аскөк немесе ақжелкен жасыл, гарнирге арналған картоп, балық сорпасы немесе су 1 л, қияр тұздығы 1 стакан, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Дайындалған балықты кесектерге кесіңіз. Тұздалған қиярдың қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз, тілімдерге кесіңіз. Балық кесектерін кастрюльге салыңыз, үстіне балық сорпасын немесе су құйыңыз, сүзілген қияр тұздығын, қиярды, саңырауқұлақтарды, туралған пиязды, ақжелкеннің тамырын, дәмдеуіштерді қосыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, балық пен саңырауқұлақтар дайын болғанша пісіріңіз. . Тұздықты дайындаңыз: табада 25 г сары майды ерітіп, оған ұнды ерітіңіз (оның түсінің өзгеруіне жол бермей). Аздап салқындатылған ұнға 1/2 стакан сүзілген сорпаны тұзды ерітіндімен құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және 5-10 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында тұз, жарты лимон шырыны мен май қосыңыз. Ыстық балықтың кесектерін табаққа салыңыз, үстіне қайнатылған саңырауқұлақтар, қияр салып, үстіне тұздық құйыңыз. Қайнатылған картопты, аскөк немесе ақжелкенді қасына қойыңыз.