Қайнатылған жылқы скумбриясы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер жылқы скумбриясы (скумбрия) 800 г, пияз 1/2, ақжелкен 1 тамыр, сәбіз 1 тамыр, 3% сірке суы 1 ас қасық, бұрыш бұрышы, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз, су 1 л, қаймақ 1 стақан, аскөк жасыл.
Сипаттамасы Пиязды, ақжелкенді, сәбізді тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз, дәмдеуіштерді (тұзсыз) қосып, су құйыңыз. Кәстрөлді отқа қойып, су қайнаған кезде бұрын сірке суы себілген тазартылған және жуылған балық кесектерін салыңыз. Суды қайнатыңыз, тұз қосыңыз және балық кесектерінің мөлшеріне байланысты 10-нан 20 минутқа дейін баяу отта пісіріңіз. Пісірілген балықты табақтарға салыңыз да, қаймақ құйыңыз. Ыдыстың үстіне аскөк шөптерін себіңіз. Бұл тағамға гарнир ретінде қайнатылған картопты, жаңа піскен қиярды ұсынған дұрыс.