Қаймақпен бұқтырылған қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қызылша 500 г, сәбіз 1, ақжелкен 1 тамыр, қаймақ 1 стақан, лимон шырыны 1 ас қасық, қант 1 ас қасық, ұн 1 ас қасық, май 50 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қызылшаны, сәбізді, ақжелкенді жолақтарға кесіңіз, кең түбі бар кастрюльге салыңыз, лимон шырынын себіңіз, май, аздап су құйыңыз және қақпақпен 40-50 минут қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Қуыруға арналған табада ұнды сары маймен қуырып, оған қаймақ, тұз, қант қосып, 1-2 минут қайнатыңыз. Дайын көкөністерді тұздықпен дәмдеңіз.