Қыша қосылған строганов стиліндегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті 800 г, сары май 100 г, ұн 1 ас қасық, ет сорпасы 2 кесе, қыша 1 шай қасық, пияз 1, қаймақ 1-3 кесе, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сиыр етін жалпақ кесектерге кесіңіз, ұсақтағышпен ұрыңыз, содан кейін кесектерге кесіңіз (1 х 2 см), ыдысқа салыңыз, тұз бен бұрыш себіңіз, қақпақпен жабыңыз (ет кеуіп кетпеуі үшін) және 1-1,5 сағатқа қалдырыңыз. Салқындатылған ұнның тұздығын сорпамен сұйылтыңыз, қыша, аздап бұрыш қосып, бәрін араластырыңыз және қайнатыңыз. Ыстық табада сиыр етін маймен қуырып, оны тұздыққа салып, қаймақ, қуырылған пиязды қосып, 2-3 минут қайнатыңыз. Сиыр етімен қайнатылған картоп пен ақжелкен немесе аскөк шөптеріне қызмет ету жақсы.