Тұздықпен пісірілген сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті 800 г, ақжелкен 2 тамыр, сәбіз 2, пияз 3, үгітілген сары ірімшік 1/2 кесе, бұрыш бұрышы, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: ет сорпасы 1 стакан, қаймақ 1 стакан, май 1 ас қасық, ұн 1 ас қасық, шикі жұмыртқаның сарысы 3, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сиыр етін дәмдеуіштермен (бұрыш, тұз, лавр жапырағы), пиязбен, тамырлармен жұмсақ болғанша пісіріңіз. Тұздықты дайындаңыз: сары май қосылған ұн пастасына сорпа, қаймақ қосып, қайнатыңыз, оттан алыңыз. Тұздыққа үш жұмыртқаның сарысын құйып, тұз, бұрыш қосып, араластырыңыз. Кесілген сиыр етін қалыпқа немесе табаға салыңыз, қуырылған пиязға себіңіз (2 пияз), тұздықты құйыңыз, үстіне үгітілген ірімшіктің біркелкі қабатын себіңіз. Пішінді алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, ірімшік қызарғанша пісіріңіз.