Тұздық астындағы бұзау етінің аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бұзау еті 4, сәбіз 2, ақжелкен 2 тамыр, пияз 2, ұн 1/2 кесе, нан үгіндісі 1 стақан, сары май 50-70 г, 3% сірке суы 3 ас қасық, жұмыртқа 2, бұрыш бұрышы, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз. Гарнир үшін: картоп немесе бұршақ. Тұздық үшін: сорпа 1 стакан, ұн 2 ас қасық, лимон 1, қаймақ 1 стакан, май 30 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Аяқтарды қайнаған сумен қайнатыңыз, құрғатыңыз, ұнмен сүртіңіз және күйдіріңіз. Қасаң қабықты тазалаңыз, жуыңыз, құлатыңыз, тұяқтың арасын сүйекке дейін кесіңіз. Аяқтың бойымен теріні екі жағынан кесіп, бас сүйектерін қалдырып, оны целлюлозамен бірге сүйектен алып тастаңыз. Етті шайыңыз. Етті кастрюльге салыңыз, сәбіз мен ақжелкеннің тамырын, бұрыш, лавр жапырағы, пияз, сірке суын, суды қосып, тұзсыз 1,5-2 сағат жұмсақ болғанша пісіріңіз, пісіру аяқталғанға дейін тұз қосыңыз. Етті ұнға, жұмыртқаға және нан үгіндісіне салып, қыздырылған табаға салып, сары майға қуырыңыз. Осы уақытта тұздықты дайындаңыз: сары майды табада ерітіп, ұн қосып, аздап қуырыңыз. Лимонды ұсақтап тураңыз (қабығы жоқ), оны тұздалған қаймақпен араластырыңыз да, табаға құйғаннан кейін қайнатыңыз, содан кейін аяқтары қайнатылған сорпаны қосып, тұздықты қажетті консистенцияға жеткізіңіз. Аяқтарды табаққа салыңыз, тұздықты құйыңыз, жанына гарнир қойыңыз (картоп немесе бұршақ пюресі).