Өрт котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі тауық еті, 5-6 дана бидай наны, 1/2 кесе сүт, 3-4 жұмыртқа, 100 г сары май, 1 стакан нан үгіндісі, дәміне қарай тұз, бұрыш. Тұздық үшін: сәбіз 2-3, репа 1, жасыл бұршақ 1/2 кесе, сүт 1 1/2 кесе, ұн 2 ас қасық, май 30 г.
Сипаттамасы Тауықтың терісін алып тастаңыз және етті сүйектен бөліңіз. Тауық етін (терісі жоқ) ет тартқыштан өткізіп, сүтке малынған және аздап сығылған нанды, сары майдың жартысын, тұз бен бұрышты қосып, массаны қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Қалған сүтті қосып, жақсылап араластырыңыз. Тартылған ет үлпілдек болып шығуы керек, бірақ одан котлеттер жасауға болатындай етіп. Тартылған ет массасын 100-120 г кесектерге бөліп, олардан саусақ тәрізді қалың сопақ котлеттер жасаңыз. Әр қазанды жұмыртқаға, сосын нан үгіндісіне салып, сары май қосылған табада қуырыңыз. Котлеттер сүт соусында пісірілген көкөністермен бірге жақсы ұсынылады. Ол үшін сары майды табада ерітіп, үстіне 2 ас қасық ұнды қуырыңыз. Бұл ұнды 1/2 стакан сүтпен сұйылтыңыз. Табаға майдалап туралған көкөністерді салып, сары май, бір стақан сүт, тұз қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін тұздықты құйыңыз және қайнатыңыз. Котлеттерді бір порцияға 2-ден табаққа салыңыз, көкөністерді сүт тұздығына құйыңыз, шөптермен безендіріңіз.