"Банкеттік" котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тауық еті 4, жаңғақ 120 г, сары май 80 г, жұмыртқа 1, еріген сары май 40 г, нан үгіндісі 1/2 кесе, сарымсақ, дәміне қарай тұз, ақжелкен шоғыры.
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың ұшасынан белді бөліп алыңыз, пленканы алып тастаңыз, қалыңдығы 0,5 см-ге дейін ұрыңыз, ортасына тартылған етті салыңыз, шеттерін біріктіріңіз, филеге котлеттер пішінін беріңіз. Содан кейін нан үгіндісіне салып, қуырылған қыртыс пайда болғанша екі жағынан қуырыңыз. Қуырылған котлеттерді пеште дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Тартылған ет үшін: тазартылған жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, ұсақталған ақжелкенді, сарымсақ пен тұзды қосып, шикі жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз.