Табиғи және туралған өрт котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Табиғи котлеттер үшін: 4 тауық еті, 4 жұмыртқа, 2 ас қасық. ас қасық сүт, 4 ас қасық. ас қасық крекер, дәміне қарай 200 г сары май, тұз және бұрыш. Туралған котлеттер үшін: 7 орташа тауық еті, 1 стакан сүт немесе кілегей, 200 г ақ нан, 2 ас қасық. ас қасық май, 2 жұмыртқа, 4 ас қасық. ас қасық крекер, қуыруға арналған 100 г май, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Табиғи өрт котлеттері. Филені сүйекпен кесіңіз, аздап шайқаңыз, тұз, бұрыш қосып, сүтпен шайқалған жұмыртқаға салып, нан үгінділеріне орап, екі жағынан дайын болғанша қуырыңыз, шамамен 15 минут. Туралған өрт котлеттері. Майсыз тауықты күйдіріңіз, ішін тазалаңыз, жуыңыз, терісін тазалаңыз және етін сүйектен ажыратыңыз. Ескірген ақ нанды сүтке немесе кілегейге салып, тауық етімен бірге ет тартқышта ұнтақтап, тұздап, сары май, жұмыртқа қосып, жақсылап илеңіз. Алынған тартылған етден котлеттер жасап, оларды нан үгіндісіне орап, дайын болғанға дейін екі жағынан қуырыңыз.