Қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г балық, 2 жұмыртқа, 1 пияз, 1 тілім ақ нан, 1 ас қасық. қасық сүт, 2 ас қасық. қасық ұн, 2 ас қасық. қасық крекер, 4 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұсақ, сүйексіз балықтарды (майшабақ, капелин, балқытылған және басқалары) филе етіп тураңыз. Тартылған балық етін дайындаңыз. Ол үшін филенің бір бөлігін сүтке малынған пияз, ақ нан қосылған ет тартқышта ұнтақтап, жұмыртқа, тұз қосып, жақсылап араластырыңыз. Бір филеге тельный қабатын салыңыз, тегістеңіз, үстіне екінші филені салыңыз, аздап сығыңыз, ұнға ораңыз, жұмыртқаға батырыңыз, үгінділерге нан салыңыз және дайын болғанға дейін қуырыңыз.