Тартылған сиыр етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр етінің целлюлозасы 800 г, бүйрек майы 200 г, ақ нан 3 тілім, сүт 1/3 кесе, май 100 г, жұмыртқа 2, нан үгіндісі 1 стакан, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Дайындалған ет пен шошқа майын ет тартқыштан өткізіңіз. Сары майға туралған пиязды қуырып, оны тартылған етке, тұзға, бұрышқа қосып, ет тартқыштан тағы бір рет өткізіңіз. Тартылған етке сүтке малынған нанды қосып, сүтті қосып, тартылған етті үлпілдек консистенцияға дейін шайқаңыз. Фаршты сумен суланған кесу тақтасына салыңыз да, оны кішкене бөліктерге бөліп, пышақтың көмегімен олардың ортасында кішкене ойықтары бар пирожныйлар жасаңыз. Әрбір шұңқырға бір шай қасық сорпаны (суды) немесе еріген сары майды құйыңыз. Мен торттың шеттерін конвертке орап, өнімге котлеттің пішінін беремін. Котлеттерді жұмыртқа мен нан үгіндісіне орап, содан кейін табаға маймен қуырыңыз. Бұл жағдайда алдымен оралған жағын төмен қаратып қуырыңыз. Котлеттің дайындығын пышақпен басу арқылы анықтауға болады. Егер одан шыққан шырын жеңіл болса, онда котлет қуырылған. Котлеттерге гарнир ретінде бұқтырылған қырыққабат, қуырылған картоп немесе картоп пюресі, көкөністер беріледі. Нанның орнына фаршқа сәбіз, пияз сияқты шикі көкөністер қосылса, өте дәмді котлеттер алынады.