Тұздық астындағы балық шарлары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық 1 кг. жұмыртқа 1 дана. ақ нан 100 г. дәміне қарай тұз, су 2 литр Тұздық: сәбіз 3 дана. қызанақ 2 дана. (томат пастасы 100-150 г.) пияз 1 дана. күнбағыс майы 2 ас қасық. л дәміне қарай тұз
Сипаттамасы Балықты тазалаңыз, ішін тазалаңыз, басын, желбезектерін және құйрығын бөліңіз, жотасын (балық филесін алуға болады) және сүйектерін бөліңіз. Ет тартқыштан өткізіңіз. Сондай-ақ, нан мен пиязды ет тартқыштан өткізіңіз. Ұнтақталған жұмыртқаны дайын тартылған етке қосып, бәрін тұздап, араластырыңыз. Фарштан шарлар жасап, қайнаған суға абайлап салыңыз. Орташа отта 10-15 минут пісіріңіз. Дайын шарларды саңылаулы қасықпен шығарып, табаққа салыңыз (сорпадан сорпа дайындауға немесе стакандарға құйып, дайын ыдысты жууға болады). Шарлардың үстіне тұздықты құйыңыз. Тұздық: Қуыруға арналған табада күнбағыс майын қыздырыңыз, майдалап туралған пиязды және үгітілген сәбізді ірі үккішке құйыңыз. 3-5 минут қайнатыңыз, содан кейін туралған қызанақты қосыңыз (бірнеше ас қасық томат пастасын қосуға болады), тұз қосып, тағы 2-3 минут қайнатыңыз.