Көк пияз, сәбіз және саңырауқұлақтардан жасалған салмасы бар рулет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бисквит үшін: ұн - 150 г, жұмыртқа - 6 дана, дәміне қарай тұз. Жасыл пиязды толтыру үшін: жасыл пияз - 400 г, сары май - 30 г, жұмыртқа - 3 дана, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Сәбізді толтыру үшін: сәбіз - 300 г, жұмыртқа - 2 дана., қаймақ - 100 г, май - 50 г, ұн - 10 г, сүт - 200 г, түйіршіктелген қант - 10 г, тұз. Жаңа саңырауқұлақтарды толтыру үшін: саңырауқұлақтар - 700 г, май - 30 г, қаймақ - 100 г, пияз - 30 г, ұн -10 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Бисквитті дайындау. 6 ақуызды ақ тұзбен ұнтақтаңыз. Ақуыздарды қатты көбікке шайқаңыз. Барлық ұнды ақуыздарға құйыңыз, үстіне шайқалған ақуыздармен жабыңыз және қасықпен жоғарыдан төмен қарай ақырын араластырыңыз, бисквит массасын араластырыңыз және майланған ақ қағазбен жабылған пісіру парағына құйыңыз. Суға малынған қолмен абайлап тегістеңіз. Тұмшапеште орташа температурада пісіріңіз. Қызарған бисквитті тақтаға салыңыз да, қағазбен бірге орамды қағаз үстінде қалатындай етіп салқын түрде ораңыз. Содан кейін майлыққа мықтап орап, суытыңыз. Суық печеньені жайыңыз, қағазды алыңыз, ұзындығы бойынша 3 тең бөлікке кесіңіз. Әр бөлікті бөлек тартылған етпен майлаңыз, қайтадан ораңыз, әр орамды майлыққа мықтап орап, тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында орамдарды тең дөңгелектерге кесіңіз, салманың түсі бойынша кезектесіп, табаққа "Таразымен" салыңыз. Орамның айналасына жасыл салат пен қайнатылған сәбіз жұлдыздарын салыңыз. Бұл өте дәмді және ашық түсті тағамға айналады. Жасыл пияз салмасын дайындау. Пиязды ұсақтап турап, аздап тұздап, қыздырылған сары май қосылған табаға салыңыз. Үздіксіз араластыра отырып, барлық шырын кеткенше және пияз жасыл болып қалғанша қуырыңыз. Тік жұмыртқаны шанышқымен ұсақтап тураңыз, пиязбен, тұзбен, бұрышпен дәміне қарай араластырыңыз, тоңазытқышқа салыңыз. Сәбіз салмасын дайындау. Тазартылған жуылған сәбізді ірі кесектерге бөліп, кастрюльге салыңыз, үстіне сүт, тұз құйыңыз, қант құйыңыз, бір шай қасық сары май құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз, жұмсақ болғанша баяу отта сөндіріңіз. тік жұмыртқалармен бірге ет тартқыштан өткізуге дайын. Бір шай қасық сары майды ұнмен сүртіңіз, бұқтырылған сәбізден қалған сұйықтықты құйыңыз, массаны қайнатыңыз, сонда ол өте қалың болады, пештен алыңыз, қажет болса сәбіз массасын қосыңыз, тұздап, тоңазытқышқа салыңыз. . Саңырауқұлақтардан салма дайындау. Тазартылған және жақсы жуылған саңырауқұлақтарды қайнаған тұзды суға салып, 5 минут қайнатыңыз, ағызып, ет тартқыштан өткізіңіз. Пиязды ұсақтап турап, қыздырылған маймен табаға салып, тұздап, ашық алтын түске дейін қуырыңыз, саңырауқұлақтарды қосып, араластыра отырып, шамамен 15 минут қуырыңыз, сосын ұн себіңіз де, араластыруды жалғастыра отырып, ұн алынғанша бүкіл массаны қуырыңыз. саңырауқұлақтармен бір түсті, содан кейін қаймақ қосыңыз, егер тұздау қажет болса және бүкіл масса қалыңдағанша қыздырыңыз. Шөптермен, бұрышпен араластырыңыз және салқындатыңыз.