СЕБЕТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ҚАМЫР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 10 порция үшін: Ұн - 170 г. Маргарин - 40 г. Сүт - 40 мл, Қаймақ - 20 г. Жұмыртқа - 1 дана. Қант - 1 шай қасық. қасық Тұз - дәміне қарай
Сипаттамасы Жұмсартылған маргаринді жұмыртқа, қант, тұз, сүт, қаймақпен араластырыңыз, бәрін араластырыңыз. Електен өткізілген ұнға шұңқыр жасап, оған алынған массаны салыңыз, қамырды тез илеңіз және оны суықта 20 минутқа қойыңыз. Дайын қамырды қалыңдығы 3 мм етіп жайыңыз, одан қалыптардың мөлшеріне қарай дөңгелектерді кесіңіз. Қамырды қалыптардың қабырғалары мен түбіне жайып, бос жерлерін дәнді дақылдармен (бұршақ, күріш) толтырып, пісіріңіз. Дайын себеттерді жармадан босатыңыз, салқындатыңыз, толтырғышпен толтырыңыз. САЛМАНЫ ДАЙЫНДАУ Сүйектен және теріден тазартылған балықты, сондай-ақ пісірілген саңырауқұлақтарды (40 г) ұсақтап турап, ақ тұздықта (80 г) қайнатыңыз. Дайын массаны себеттерге салыңыз, үстіне сүт тұздығын құйыңыз (250 г), үгітілген ірімшік себіңіз (15 г), маймен себіңіз (15 г) және пісіріңіз. Сүт тұздығын дайындау қаймақ тұздығын дайындауға ұқсас