Астаналық стильдегі құс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер тауық еті немесе балапан еті 4, ақ нан 2 тілім, жұмыртқа 2, сары май 120 г. Себеттер үшін (10 дана.): бидай ұны 1 стакан, маргарин 40 г, сүт 2 ас қасық, қаймақ 1 ас қасық, жұмыртқа 1, қант, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Аршылған құс етінің филесін (сүйексіз) аздап ұрып, льезонға салып, жолақтарға кесілген ақ нанға салып, қызмет етер алдында 12-15 минут қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде сары май филе үстіне қойылады. Гарнирге терең қуырылған картопты, жасыл консервіленген қырыққабатты, консервіленген жемістерді қолданыңыз. Гарнирді қамыр себеттерінде беруге болады. Оларды сүтте дайындау үшін қантты, тұзды ерітіп, жұмыртқа, ұн (норманың жартысы), жұмсартылған маргарин мен қаймақ қосыңыз. Біртекті консистенция пайда болғанша бәрін араластырыңыз да, қалған ұнды біртіндеп қосыңыз. Дайын қамырды қалыңдығы 2-3 мм қабатқа жайып, қалыптардың өлшемі бойынша дөңгелектерді кесіңіз. Кесілген дөңгелектерді қалыптарға салыңыз, қамырды қалыптардың ішкі бетіне басыңыз, шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз, пішінін сақтау үшін бұршақ немесе жармамен толтырыңыз және пісіру үшін пешке салыңыз. Себеттер қызарған кезде оларды қалыптардан шығарып, бұршақтан немесе жармадан босатып, салқындату керек.