Карамель астындағы қаймақ (десерт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 8-9 порцияға қажет: 1 стакан қант ұнтағы, 2 ас қасық. ас қасық су, 3,75 стакан сүт, ванильдің бірнеше тамшысы, 3 жұмыртқа, 6 сарысы. Пешті 150 Вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Қанттың жартысын салып, қалың түбі бар кастрюльге су құйыңыз, кішкене отқа қойыңыз және қант бөлінгенше араластырыңыз. Қызуды арттырыңыз және сироп алтын түске айналғанша араластырмай тез қайнатыңыз. Ерітіндіні ірімшік торттарына немесе пирожныйларға арналған 8-9 қалыпқа құйыңыз, оларды түбі мен қабырғалары биіктігі 1 см болатындай етіп шайқаңыз. Түбі ауыр кастрюльде сүтті аздап қыздырыңыз. Қалған қантты, тұзды және ванильдің мәнін қосыңыз. Қант толығымен ерігенше жиі араластыра отырып қыздырыңыз. Ыдысқа жұмыртқаны жұмыртқаның сарысымен шайқаңыз және сүтке құйыңыз. Сүзгі арқылы карамель қалыптарына сүзгі арқылы құйыңыз. Оларды қуыруға арналған ыдысқа салыңыз да, қалыптардың айналасындағы кеңістікке қайнаған су құйыңыз. Оларды майланған балауыз қағазымен жабыңыз. Тұмшапеште 45 минут пісіріңіз, крем ортасында аздап батқанша. Рамекиндерді ыдыстардан алыңыз, тоңазытқышқа салыңыз, содан кейін мұздатыңыз. Қызмет көрсетер алдында қалыптарды түбіне ыстық суға салып, осылай біраз уақыт ұстаңыз. Кремді алу үшін аздап шайқаңыз, содан кейін аударыңыз және бөлек табақтарға салыңыз.