Үйде жасалған ванильді балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 кесе қант, 1/3 кесе ұн, 6 кесе сүт, 1,5 шай қасық. ас қасық тұз, 6 жұмыртқа, 3 стакан қою қаймақ, 1 ас қасық. ванильді қант қасық, 4 кг. ұсақталған мұз. (3 кг құрайды)
Сипаттамасы Үлкен кастрюльге қантты, ұнды, тұзды қосып, сүтпен араластырыңыз. Біртіндеп араластыра отырып, баяу отта қыздырыңыз - қоспасы қайнай бастағанша. Жұмыртқаны бөлек шайқаңыз, аздап ыстық сүт қоспасын қосыңыз, араластырыңыз. Содан кейін жұмыртқаны белсенді түрде араластыра отырып, қалған сүт қоспасына баяу құйыңыз. Қайта отқа қойыңыз және үнемі араластырыңыз, массаны 5 минут қыздырыңыз. Алынған кремді оттан алыңыз және 3 сағат бойы салқындатыңыз. Бетінде қыртыстың пайда болуын болдырмау үшін кремді пленкамен жабыңыз. Миксермен кремді кілегеймен бірге шайқаңыз, ванильді қантты қосыңыз. Қалың жиектері бар контейнерге құйыңыз, жабыңыз және одан да үлкен ыдысқа салыңыз, оған 2 кесе су құйыңыз, мұзды салып, тұз себіңіз. 35 минутқа қалдырыңыз. Балмұздақты қалыпқа жайып, мұздатқышқа 2-3 сағатқа қойыңыз.