Тұшпара қосылған сорпа - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 литр сорпа, 300-400 г. ет, 1-2 пияз, 1,5 кесе ұн, 1 жұмыртқа (тұшпара үшін).
Сипаттамасы Мөлдір сорпаны дайындаңыз. Тұшпара жасау үшін. Ол үшін етті (шошқа етін сиыр етімен екіге бөліп) ет тартқыштан екі рет өткізіп, пиязбен бірге тартылған етке аздап су құйыңыз. тұз бен бұрыш себіңіз, бәрін жақсылап араластырыңыз. Ұнды үстелге електен өткізіп, үйіндіге жинап, шикі жұмыртқаны шайқаңыз. ұнға құдық жасағаннан кейін 1/4 кесе су, тұз құйып, қатты қамыр илеңіз. қамырды жұқа қабатқа жайып, дөңгелектерді стаканмен кесіп, әрқайсысына кішкене тартылған ет салыңыз. Дөңгелектердің шеттерін қысыңыз. Тұшпараны қайнап жатқан тұздалған сорпаға салып, араластыра отырып пісіріңіз, тұшпара қалқып шыққан кезде олар дайын болады. Оларды табақтарға салыңыз, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз.