Ет қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр 370, тартылған ет 640, жұмыртқа 1/2 дана., қаймақ 160, май немесе маргарин кремі 40, ірімшік 90, тұз.
Сипаттамасы Сіңірлер мен қабыршақтардан тазартылған етті ет тартқыштан өткізіп, туралған пиязды, тұзды, қантты, бұрышты, салқын суды (ет салмағының 18-20%) қосып, тартылған етті жақсылап араластырады. Ұнға жылы (30-35 градус) су, жұмыртқа құйып, қамыр илейді. Қамырды 30-40 минут ұстағаннан кейін оны қалыңдығы 2 мм қабатқа жайып, ені 5-6 см қабаттың шетін жұмыртқа мен су қоспасымен майлайды, жолақ бойымен бір-бірінен 3-4 см қашықтықта тартылған шарлар қатары орналастырылады, қабаттың шеті көтеріледі, тартылған ет онымен жабылады және тұшпара қалыппен кесіледі. Бір дананың салмағы 12-13 г.Қамырдың қалдықтары қайта илектеу кезінде қолданылады. Дайын тұшпара ұн себілген ағаш табақтарға салынады. Тұшпараны тұздалған қайнаған суға 5-7 минут қайнатады. Ол үшін кірістірілген торы бар кең, аласа ыдыстарды пайдалану ыңғайлы. Пісірілген тұшпара тордан табаға ауыстырылады және еріген сары маймен құйылады. Қаймақ, үгітілген ірімшік, сірке суы, шөптер бөлек беріледі. Тұшпараны көксерке, треска, теңіз алабұғасының филесінен жасалған тартылған балықпен пісіруге болады.