Герасим стиліндегі тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тест үшін: 500 г. премиум ұн, 1/2 кесе су, 2 жұмыртқа, дәміне қарай тұз. Тартылған ет үшін: 300 г қой еті, 300 г шошқа еті, 100 г сүйек кемігі, тұз, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш. Ұнды електен өткізіп, слайдқа құйыңыз, құдық жасаңыз, оған су мен жұмыртқа, тұз құйыңыз, қамыр илеңіз, кенеп матамен жабыңыз, қамырды 20 - 30 минуттай ұстаңыз. Қойды, шошқа етін, сүйек кемігін ұсақ торлы ет тартқыштан өткізіп, бәрін жақсылап илеңіз, тұз қосыңыз. Қамырды турникет түрінде жайыңыз, оның тілімдерін жұқа торттарға жайып, үстіне 5-6 г тартылған ет салыңыз, тұшпараны қалыпқа салып, қайнаған суға салып, лавр жапырағын, бұрыш, тұз салыңыз. . Тұшпараны олар пайда болғанға дейін пісіріңіз. Бөлек түрде май, қаймақ, сірке суына қызмет етіңіз.