Сықырлаған жалпақ нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұн - 600 г, шошқа қабығы - 300 г, 3 жұмыртқа, ақ шарап - 100 мл, сыра ашытқысы - 30 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Ұннан (500 г), жұмыртқадан, шараптан, тұздан, бұрыштан және ашытқыдан жылы сумен сұйылтылған қатты қамыр илеңіз. Қытырлақтарды ет тартқыштан өткізіп, қамырға қосыңыз, жақсылап илеңіз және 15 минутқа қалдырыңыз. Қамырды жіңішке етіп жайыңыз, төртке бүктеңіз, қайтадан жайыңыз, операцияны 3 рет, әр 6 минут сайын қайталаңыз. Соңғы рет қамырды қалыңдығы 2-3 см параққа жайыңыз, одан дөңгелек пішінге немесе бір стақан жалпақ нанға кесіңіз, оларды пісіру парағына салыңыз да, жылы жерге 15 минутқа қойыңыз. Торттар қолайлы болған кезде, оларды жұмыртқамен майлап, қызарғанша орташа отта пісіріңіз. Ыстық немесе салқын түрде қызмет етіңіз.