Ірімшік пен сары май қосылған кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұн - 500 г, 4 жұмыртқа, май - 125 г. телемя ірімшігі - 250 г, тұз - 25 г. Ұнды слайдпен електен өткізіп, құдық жасап, оған жұмыртқаны, поло тірі тұзды ұрып, қатты қамыр илеңіз. Қамырды 15-20 минутқа қалдырыңыз, содан кейін екі парақты жіңішке етіп жайыңыз, оларды 20-25 минут құрғатыңыз, содан кейін оларды орап, жіңішке етіп тураңыз. Кеспелерді қайнаған тұзды суға салып, шамамен 30 минут пісіріңіз, суды төгіп тастаңыз, кеспелерді суытыңыз. Қуыруға арналған табада сары майды ерітіп, оған кеспе мен үгітілген ірімшікті салып, араластырып, пешке 10-15 минутқа қоямыз. Үстелге ыстық күйінде қызмет етіңіз.