Үй кеспесі қосылған тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті - 1-1,5 кг, сәбіз, балдыркөк, ақжелкен мен ақжелкен - небәрі 250 г, пияз - 1 бас, ақжелкен, бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кеспе үшін: 2 жұмыртқа, ұн - 120 г.Өңделген және жуылған тауықты салқын сумен жауып, алдымен қатты отта пісіріңіз. Қайнаған кезде көбікті алып тастап, тазартылған және жақсы жуылған көкөністерді, бірнеше бұрыш бұршағын сорпаға салып, баяу отта пісіріңіз. Жас тауық 1,5 сағатта, ал кәрі тауық 2-2,5 сағатта дайын болады. Сорпа қайнап жатқанда, кеспе дайындаңыз: ұнды слайдпен тақтаға електен өткізіп, ұнға құдық жасап, оған 2 жұмыртқаны ұрып, бір шымшым тұз салып, қатты қамыр илеп, 20-30 минутқа қалдырыңыз. . Қамырды жұқалап жайыңыз (1-2 мм) және 10-15 минут құрғатыңыз, содан кейін орамға орап, жұқалап тураңыз. Туралған кеспені кептіріп, сүзілген және қайнаған сорпаға құйып, 15 минут қайнатыңыз. Майдалап туралған ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.