Шаруа стиліндегі кеспе сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті - 1 кг, картоп-.4 түйнек, пияз - 4 бас, өсімдік майы - 50 мл, қаймақ - 150 мл, ақжелкен мен аскөк, көкөністер (балдыркөк, сәбіз, ақжелкен, ақжелкен) - 250 г, 10 бұршақ бұрыш, дәміне қарай тұз, Кеспе үшін: 2 жұмыртқа, ұн - 150 г.
Сипаттамасы Туралған сиыр етінің кесектерін салқын сумен құйып, тұздап, қайнатыңыз. Көбікті алып тастаңыз, тазартылған және жуылған көкөністерді (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен және бір пияз) кастрюльге салыңыз да, көбікті мезгіл -мезгіл алып тастап, пісіріңіз. Кеспені дайындаңыз: ұнды слайдпен електен өткізіп, оған құдық жасаңыз, оған екі жұмыртқаны ұрып, тұз салыңыз, қатты қамыр илеңіз, оны 30 минутқа қалдырыңыз, содан кейін оны жіңішке етіп жайыңыз. Майдалап туралған пиязды ұнтақталған бұрыш пен тұз қосып, өсімдік майына қайнатыңыз. Кеспе үшін жайылған қамырды төртбұрыштап кесіңіз (4 см2), оларды ұрылған жұмыртқамен майлап, сақталған пиязды (үшбұрышқа) ораңыз (әр шаршыға 1 шай қасық). Дайын сорпаны басқа кастрюльге құйыңыз, оған кішкене текшелерге кесілген аршылған картопты салып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін пияз толтырылған үшбұрыштарды сорпаға салып, тағы 15 минут қайнатыңыз. Қаймақты сорпамен сұйылтыңыз және дайын сорпаға құйыңыз. Жасыл ақжелкенмен және пісірілген ет кесектерімен бірге қызмет етіңіз.