Балық сорпасы (0,3 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық (өңделген) қалдықтары 150 г, пияз және ақжелкен әрқайсысы 10 г, су 400 г, тұз 5 г.
Сипаттамасы Балық сүйектері, қанаттары, терісі, бастары (желбезектерін алып тастау арқылы) мұқият шайыңыз. Кәстрөлге салыңыз, суық су құйыңыз, ақжелкен, пияз, тұз қосыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және баяу отта 50-60 минут қайнатыңыз. Пісіру кезінде көбік пен майды мезгіл-мезгіл алып тастаңыз. Дайын сорпаны сүзіп алыңыз.