Қырыққабат қосылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг үйрек, 800 г ашытылған қырыққабат, 120 г алма, 30 г үйрек майы, 100 г ысталған шошқа майы, 100 г ірімшік, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Үйректің құрсақ қуысы тұздалып, қабығы тазартылмаған тәтті және қышқыл алманың төрттен біріне толтырылады. Маймен күйдірілген және пеште жартылай пісірілген. Содан кейін оны маймен майланған кастрюльге жібереді, сығылған қырыққабатты айналасына, ал үстіне шошқа майының қабаттарын салады. Үгітілген ірімшік себіңіз. Қақпақтың астында орташа отта қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл суарыңыз. Қызмет көрсетер алдында алма үйректен алынады және кесектерге кесіледі. Қызмет көрсету кезінде үйректің айналасына қырыққабат пен алма салады.