Бирмада қуырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үйрек үшін - тартылған сиыр еті 500, бүйрек майы 150, ұсақталған крекер 30, ақжелкен 15, карри ұнтағы 5 (Немесе ұнтақталған қызыл бұрыш 5), алма 300, картоп 1000, қаймақ 250, дайын қыша 10, өсімдік майы 100, қант 5, тұз, қайнатуға арналған: су 100, ақжелкен 20, сәбіз 30, пияз 40.
Сипаттамасы Үйрек ішектен шығарылады және жуылады. Сүйектерді (Қабырға, омыртқа, төс еті) тек қанаттары мен аяқтарына тигізбестен абайлап алып тастайды, ішек-қарын мен сүйектерді көкөністермен бірге суда (1 л) қайнатады. Бауыр, бүйрек майы ет тартқыштан өткізіледі, ұсақталған крекермен, тартылған етпен, туралған ақжелкенмен, карри ұнтағымен, ұсақталған бұйралармен, қантпен, тұзбен араластырылады. Үйректің іші қағаз майлықпен кептіріліп, қыша, өсімдік майы мен бұрыш қоспасымен сүртіліп, тартылған етпен толтырылып, тігіледі. Қанаттар мен аяқтар ұшаға дұрыс пішін беру үшін жіппен байланады. Өсімдік майы пісіру парағына құйылады, үйрек арқасын жоғары қаратып қойылады және пеште бұқтырылады, біртіндеп сорпаны қосады. Тұздық қызарған кезде, ұзындығы бойынша төртке кесілген картопты пісірме табаққа салыңыз, қаймақ құйыңыз және баяу отта дайын күйге келтіріңіз. Қызмет көрсету кезінде үйрек кесектерге кесіледі. Гарнирге - картоп пен ұсақталған күріш. Тұздық бөлек беріледі.